Venligst Sir, jeg vil have nogle mere… Public Domain materiale

Charles Dickens siges at være verdens mest produktive forfatter, men de fleste af hans værker er relativt ukendt for den brede offentlighed, især dem, der skrev han under navnet pen Boz. Hans mest populære titler, Oliver Twist, A Christmas Carol, A Tale of Two Cities, store forventninger, har været genfortalt utallige gange i bøger, scripts, teaterstykker og film, og er alle nu i det offentlige domæne. Disse værker har været så populære, at de igen har offentliggjort af så mange forskellige forlag at de aldrig har været udsolgt fra forlaget.

Som virksomhedsejer ønsker for at tilføje nye produkter til din beholdning, hvad enten det er online eller offline, kan du gå ikke forbi offentligt tilgængelige materiale. Til en pris af næsten gratis, ville du være gal for at give det en forbier.

Som med ovenstående eksempel er nogle historier tidløse klassikere, klassikere, der vil sælge år efter år i mange forskellige formater og versioner. Dette kan være præcis den rigtige type produkt til din virksomhed. Der er så mange offentlige domæne fungerer derude, at du stort set aldrig vil løbe tør for materiale til at offentliggøre. Og du vil sandsynligvis finde mange manuskripter, der vil supplere din eksisterende produkter.

En god tommelfingerregel at følge er at kontrollere, at den oprindelige manuskript var udgivet før 1923 i USA (andre lande kan have forskellige love om ophavsret, så skal du tjekke dette med et copyright advokat). Du bør altid få et oprindelsescertifikat ophavsretten clearance for hver offentligt dokument du vil udgive. Dette kan spare dig for mange juridiske problemer senere hvis nogen forsøger at bestride din ret til at genudgive arbejde.

Public domain bøger og andre materialer kan findes mange steder, med den mest sandsynlige bliver brugte boghandlere. Nogle mennesker nyder denne proces mest; at opdage den skjulte perle blandt tusindvis af laset gammel Mills og Boon Romantik romaner.

Men, med fremkomsten af internettet denne proces bliver stadig mere tilgængeligt for alle. Der er nu mange websteder, der udgiver offentligt materiale, der kan tilgås frit, og endda nogle medlemskab websteder, der faktisk finde materiale til dig.

Hvis du foretager væsentlige ændringer til materialet, dvs gøre nok ændringer, der gør den nye version uigenkendeligt fra oprindelige, kan du endda få den nye copyright med dig selv som forfatter.

Som Dickens gjort populær den føljeton roman, så også kan du offentliggøre serie efter serie af offentligt tilgængelige materiale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.