Få råd til studiestarten

Starten på ens videregående uddannelse er et spændende nyt kapitel i tilværelsen. Nu kan man for alvor dykke dybt i sine interesser samt møde en masse ligesindede i det aktive studiemiljø, der findes på landets universiteter og øvrige uddannelsesinstitutioner. Desværre er det ikke helt billigt at begynde på drømmeuddannelsen. Der er mange udgifter forbundet med studiestarten, og skal du endda til at flytte hjemmefra for første gang, bliver det endnu dyrere. Her følger et par råd, der kan give dig lidt luft i budgettet.

Brugt er smukt

Især i de første måneder af din nye studietilværelse vil der være rigtigt mange udgifter. Indskud til studieboligen, anskaffelse af møbler samt køb af studiebøger, gør et stort indhug i selv den mest robuste opsparing. En god måde at spare penge og samtidigt skåne miljøet er ved at købe brugt. Du kan bl.a. spare på:

  • Studiebøger. Flere sider online specialiserer sig i at sælge brugte studiebøger. Du finder dog tit den bedste pris ved at forhøre dig i diverse Facebook grupper tilknyttet dit fagområde. Hver opmærksom på, at visse studier kræver den nyeste version af specifikke lærebøger.
  • Møbler. Mange unge vælger at skille sig af med inventar, når de flytter. Derfor kan du tit få fine møbler enten gratis eller til et meget lavt beløb, hvis du ved, at personer i dit netværk skal til at flytte.
  • Elektronik. Du kan spare mange penge ved at købe en brugt bærbarcomputer frem for en dyr MacBook, og ofte får du den samme ydelse til en langt lavere pris.

Overvej mulighederne for at supplere din SU

Selvom du køber brugt og generelt er sparsommelig, er det langt fra sikkert SU’en rækker til den dyre studiestart. En god mulighed er at finde et studiejob, men der er rift om de attraktive jobs, og det er langt fra sikkert, at du til at starte med har overskud til at arbejde ved siden af studiet.  Alternativt kan du tage hurtige lån med NemID. På den måde får du råd til de mange udgifter, der opstår i forbindelse med studiestarten og skal ikke stresse over jobsøgningen.